Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Agenda

Focusgroep AMI Zuid Limburg

10 december 2020

Deze focusgroep bestaat uit twee groepen, een voor Noord Limburg en een voor Zuid Limburg.
De focusgroep AMI Zuid Limburg bestaat uit een vertegenwoordiging van de afdeling cardiologie en de SEH/EHH van de twee zuidelijke ziekenhuizen, Maastricht, Zuyderland, locatie Heerlen en Sittard, Ambulancezorg Zuid Limburg van de GGD ZL, huisartsen en Netwerk Acute Zorg Limburg (NAZL). In 2014 is het PCI centrum Zuid Limburg georganiseerd vanuit twee standplaatsen, Maastricht en Heerlen. Een PCI-centrum met twee standplaatsen vraagt een nauwkeurige en blijvende afstemming. Tijdens casusbesprekingen worden knelpunten geïnventariseerd en opgelost.
Digitalisering van het ambulanceritformulier en koppeling aan het ziekenhuisinformatiesysteem, inclusief het ECG staan op de agenda. Het realiseren van een goede registratie en rapportage kunnen input leveren voor verdere kwaliteitsverbetering.
Daarnaast is er doorlopend aandacht voor aanpassing van protocollen en de recent opnieuw geformuleerde kwaliteitsindicatoren.
Ook onderzoek wordt besproken. Vanaf 2018 wordt samen met de ambulancedienst de On-Time-3 studie uitgevoerd. Tijdens de vergaderingen kunnen knelpunten en voortgang besproken worden.
Voor 2019 is het de bedoeling dat de Famous Triage studie geïntroduceerd wordt.Focusgroep acuut myocardinfarct Zuid Limburg  

Donderdag 10 december 2020 zal de eerstvolgende focusgroep AMI Zuid Limburg weer plaatsvinden. Deze focusgroep bestaat uit twee groepen, een voor Noord Limburg en een voor Zuid Limburg.

De focusgroep AMI  Zuid Limburg bestaat uit een vertegenwoordiging van de afdeling cardiologie en de SEH/EHH van de twee zuidelijke ziekenhuizen, Maastricht, Zuyderland, locatie Heerlen en  Sittard, Ambulancezorg  Zuid Limburg van de GGD ZL, huisartsen en Netwerk Acute Zorg Limburg (NAZL). In 2014 is het PCI centrum Zuid Limburg georganiseerd vanuit twee standplaatsen, Maastricht en Heerlen. Een PCI-centrum met twee standplaatsen vraagt een nauwkeurige en blijvende afstemming. Tijdens casusbesprekingen worden knelpunten geïnventariseerd en opgelost. 


Digitalisering van het ambulanceritformulier en koppeling aan het ziekenhuisinformatiesysteem, inclusief het ECG staan op de agenda. Het realiseren van een goede registratie en rapportage kunnen input leveren voor verdere kwaliteitsverbetering.
Daarnaast  is er doorlopend aandacht voor aanpassing van protocollen en de recent opnieuw geformuleerde kwaliteitsindicatoren.
Ook onderzoek wordt besproken. Vanaf 2018  wordt samen met de ambulancedienst de On-Time-3 studie uitgevoerd. Tijdens de vergaderingen kunnen knelpunten en voortgang besproken worden.
Voor 2019 is het de bedoeling dat de Famous Triage studie geïntroduceerd wordt.

Voor meer informatie zie: https://www.nazl.nl/focusgroep-myocardinfarct 

 

 

Sluit de enquête