Traumazorg

CASH 3

WEGENS CORONA IS DE CASH3 CURSUS GEANNULEERD!

 
Op donderdag 17 en vrijdag 18 december 2020 wordt voor de vijfde keer de CASH3 hand en pols cursus georganiseerd voor differentianten en fellows traumachirurgie. 


cash Deze cursus heeft ondertussen een plek verworven op het standaard scholingsprogramma voor trauma differentianten en zal in de toekomst een verplicht onderdeel worden van de aankomende deelcertificering hand- en polschirurgie.

Naast anatomische en biomechanische aspecten van hand en pols worden vanuit de klinische context in casuïstiek besprekingen, lectures, group discussions en snijzaalpractica principes en technieken besproken, gedemonstreerd en toegepast aangaande de behandeling van patiënten met traumatische pols- en handletsels.

Opzet van de cursus:

Deze cursus is een interactieve cursus die wordt gegeven in een modulair format. In de small group discussions worden de deelnemers geconfronteerd met klinische scenario’s die hen aanzetten tot discussies over de mogelijke behandelingen. Vervolgens worden de besproken thema’s uit de discussiegroepen verder uitgewerkt in de evidence-based lectures en hands-on practica in het wetlab. Tijdens de wetlab sessies worden dissecties ter illustratie van anatomische en biomechanische aspecten van hand en pols afgewisseld met praktische oefeningen betreffende specifieke operatietechnieken voor letsels van pols en hand.

De informatiefolder kunt hieronder downloaden.