Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Let op: De cursus is vol!

U kunt zich wel nog op de reservelijst laten plaatsen via link onderaan.

Op donderdag 14 en vrijdag 15 oktober 2021 wordt voor de vijfde keer de CASH3 hand en pols cursus georganiseerd voor differentianten en fellows traumachirurgie. 

cash
Deze cursus heeft ondertussen een plek verworven op het standaard scholingsprogramma voor trauma differentianten en zal in de toekomst een verplicht onderdeel worden van de aankomende deelcertificering hand- en polschirurgie.

Naast anatomische en biomechanische aspecten van hand en pols worden vanuit de klinische context in casuïstiek besprekingen, lectures, group discussions en snijzaalpractica principes en technieken besproken, gedemonstreerd en toegepast aangaande de behandeling van patiënten met traumatische pols- en handletsels.

Opzet van de cursus:

Deze cursus is een interactieve cursus die wordt gegeven in een modulair format. In de small group discussions worden de deelnemers geconfronteerd met klinische scenario’s die hen aanzetten tot discussies over de mogelijke behandelingen. Vervolgens worden de besproken thema’s uit de discussiegroepen verder uitgewerkt in de evidence-based lectures en hands-on practica in het wetlab. Tijdens de wetlab sessies worden dissecties ter illustratie van anatomische en biomechanische aspecten van hand en pols afgewisseld met praktische oefeningen betreffende specifieke operatietechnieken voor letsels van pols en hand.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen het secretariaat van de afdeling chirurgie van het Maastricht UMC+ op 043-3874489 of een mail sturen naar manuela.heinrichs@mumc.nl.  

 

Sluit de enquête